3 dagar kvar...

Snart bär det iväg! Over the hills and far away...
Nu när det äntligen blivit fint väder i Sverige.

The Zombies are coming!

Dagens/veckans/århundradets boktips: The Zombie Survival Guide: Complete protection from the living dead, av Max Brooks. Helt seriöst.

Check it out.

Kattkonster

image28

Det här trädet står utanför vårt vardagsrumsfönster, och fint väder som det är så kikade jag ut för en stund sedan. Ser ni den orangea grejen i kråkboet? Det är en katt! En av dom två så kallade Stalker-katterna som bor i huset tvärsöver. Han kröp in i kråkboet och satt där en stund. Jag som aldrig haft katt kan inte riktigt greppa hur väldigt flexibla och klättriga katter är. Det kråkboet är högt upp! Sjukt.

I alla fall, det är bak på g. Igen : ) Just nu står en gryta smält choklad och margarin på spisen och svalnar lite. Och så dundrar det Rammstein ur högtalarna. Vem har sagt att man skall vara som alla andra?

Bus-bilder

image26

Fick tillbaka min kamera, här kommer lite bus-bilder på Zorro och Nova.

image27

Lassie-tendenser

Jag minns den underbara collien Lassie från filmer och serier när jag var liten, som vuxen och hundägare förstår jag hur mycket träning som ligger bakom Lassies "människospråk".

Men så står jag i badrummet och städar, och in springer Zorro från balkongen och tittar uppmanande på mig. Det var en äkta följ-efter-mig-blick a lá Lassie, och han gjorde inte ett ljud. Gick inte att missa, och jag följde såklart efter min lille pojk ut på balkongen. På marken 3 våningar ner står Susanne och Nova, och Nova hoppar omkring och skäller som en tok.

Zorro hade helt på egen hand gått in och hämtat mig, helt lugnt.  Äkta Lassie, fast i verkliga livet.

Tårtbak och Hundbus

Ja, vad gör man egentligen med 27 kg choklad? Man ger bort massor!

Susanne, Novas matte, bad mig att hjälpa henne baka igår till hennes mormors 70-års dag. Tårta skulle det bli, och när man ber mig baka tårta så är mitt första val den underbara Devils food cake, en mjuk och förödande luftig amerikansk chokladtårta. Med en fantastiskt god chokladfrosting. Mums! Och det hela gick bra, trots att vi var i Susannes kök. Tur att vi bor nära varandra, för jag fick kånka med mig det mesta man behöver för att baka. Form, elvisp, decilitermått, tårtfat... Flickan har inte ens en sil.
Topplagret av tårtan sprack visserligen lite grann när vi försökte flytta den redan ihopsatta tårtan från tallrik till tårtfat efter ett missförstånd. Men allt går att fixa med frosting!

Det allra bästa med gårdagen var hundarna. Zorro och lilla Nova. Som de lekte och busade! De har så kul ihop de där två. Hon växer så fort, och hon är precis lika busig och uppåt väggarna som Zorro! Snart kommer hon till och med kunna komma ikapp honom. Har en del bilder på busungarna, men såklart så ligger kameran kvarglömd hos Susanne, och hon jobbar idag..

Jag hade Nova här hemma en stund på fömiddagen igår när Susanne jobbade, och jag hade glömt hur det var att ha en valp hemma. Och det var inte bara positivt. Nova är inte helt rumsren än...


27 kg choklad

Nu har det gått sådär löjligt lång tid sedan sist igen. Jag har såklart massor med lama ursäkter, men nu är det så att Mattias dator gått sönder, så vi är två på min dator. Och försök slita Mattias från sitt onlinespel, den som kan.

Jaja, vad har då hänt sedan sist?
Jobbat extra på Mattias jobb, ACG Nyström, nästan blivit galen av allt maskinbuller.
Massor med snö, men det har väl knappast någon missat.
Det har varit påsk, och Mattias kompis Niklas bodde här under påskhelgen. Han har bott i Australien i drygt ett år, kom tillbaka tidigare i vintras. Det blev lite bowling, biljard, och lite festande. Och massvis med onlinespel. De satt med varsin dator bredvid varandra och spelade i timmar.

Men det roligaste som hände var att de lurisarna fixade en påskäggsjakt åt mig : D
Fick följa ledtrådar nedför gatan, runt sjön och runt i lägenheten. Inget komplicerat, i stort sett vägbeskrivningar på rim. I alla fall, till slut ledde de till en gigantisk sportbag som Mattias tagit hem för att tvätta hela lagets matchkläder. I väskan stod en flyttlåda. Jag försöker lyfta ur den ur väsken, men den var tung. Inte så tung att jag inte kunnat lyfta den, men tillräckligt tung för att nyfikenheten skulle gå först.  Öpnnar lådan och utbrister "Vad in i hel****?" varpå jag hör rungande skratt från arbetsrummet, där killarna sitter och spelar.

image25

Japp, det är choklad. Rakt igenom, med marshmallows och två DVD-filmer i ägget. 18 kg choklad i den lådan. Sedan får jag reda på att all choklad inte fick plats. Totalt finns 27kg choklad. Vad tusan skall jag göra med 27 kg choklad?
Ringde såklart mor min direkt och berättade att jag fått 18kg choklad. Hennes kommentar? Lena, 18kg choklad, det blir 30-40 kg på kroppen!
*ler* Min Mamma är en rolig figur hon.


 Ja, vad har hänt mer? Katharina, min kära kusin, har fyllt 22. Tänk vad tiden går fort. Det känns som bara igår som vi lekte i sandlådan ute i regnet med våra plastdjur. 
Litet kalas blev det, med lika delar scouter och teologer. Och någon udda figur som inte var i någon av grupperna. Tårtbakstävling och pictionary : P  Men det var kul. Tills foton från scouterna kom fram. Kikar igenom bilderna och med en lättnads suck konstaterar jag att jag inte är med på något.  Trodde jag. Katharina pekar på centralfiguren på ett kort, en helfigursbild på MIG. Och jag är så smal att jag inte ens kände igen mig själv. Fyyy, vad hemskt. Inte bilden, bilden är jättebra, det är nutiden som är fruktansvärd. 

Det som är lite konstigt är att jag minns aldrig att jag varit smal, jag har alltid tyckt att jag är tjock. Men bilder som den väcker mig på ett mycket otrevligt sätt... 27 kg choklad hjälper inte heller : P Fast till mitt försvar på har jag bara ätit någon enstaka bit för att göra Mattias glad. Så mycket choklad på samma ställe gör mig faktiskt lite illamående.

Någon som vill ha choklad?Dagens glada nyhet är att tecken visar på att Merry kommer få valpar! Man vi kan inte vara säkra än säger Lala. Men vi håller tummarna! 

RSS 2.0