Veterinärbesöket gick bra!


 *lycklig*


Släppa rädslan

Idag skall Zorro vaccineras. Det är på tiden, vi har skjutit upp det alldeles för länge nu, men det är så svårt med resor och sånt när man inte har bil. Och när vi har lånat bil är det alltid en massa andra saker som skall göras där vi inte kan ha hund med oss. Men det är ingen ursäkt, nu skall det i alla fall bli gjort.
Och jag är lite rädd. Sist Zorro var hos veterinären var det med Husse på ögonlysning, och det blev tydligen storbråk. Manlig veterinär+ manlig husse + massa läskigheter = mycket rädd Zorro. Inte ens Husse är okej när Zorro blir rädd och sur, tjejer är mycket bättre. Visst, vi bråkar också ibland, Zorro och jag, men är det bara kvinnor/tjejer med i bilden blir Zorros stubin mycket mycket längre.

Jag är rädd att vi får en kass veterinär idag igen som kommer förstöra allt vi tränat för. Tur att det inte är något mer än en vaccination idag.

En mer samlad sida av mig vet att Zorro har kommit en väldigt lång väg, och inför nästa utställning som är inplanerad känner jag inte mycket mer än en liten mild oroskänsla över att Zorro kanske blir rädd.
Men veterinärer alltså... Och jag vet att han mycket väl känner igen sig där hos veterinären, så jag är nervös att han kommer bli rädd bara för det, utan att det hänt någonting alls.

Jaaa, jag vet att min rädsla projiceras över till Zorro, att han blir rädd för att jag är rädd för att han skall bli rädd. Så därför skriver jag detta, jag för över min nervositet hit så jag själv kan slippa den. Det som händer händer och nu skall jag inte tänka mer på det. Det kommer att gå bra.En liten alla-hjärtans-dags bild. Det är inte bara Matte och Husse som äter gott och får presenter på speciella dagar!

Tandläkarskräck?

Tandläkarskräck är något jag aldrig lidit av, såvitt jag vet. Tills idag.
Klockan 8 i morse var jag på plats för min årliga koll, och jag väntade mig den vanliga utskällningen för min piercing i tungan och uppmaningen att skölja med flour varje dag. Där blev jag inte besviken, men jag fick också en tandköttsmisshandel av Texas chainsaw massacre-propotioner. Se det framför er, ni.
 Sen kom notan på kalaset. 680 riksdaler. 680!  Nu hade jag inte ens så mycket pengar kvar denna månaden alls, så jag har en liten trevlig skuld hos folktandvården. Mattias, som går hos privat-tandläkare, betalade bara ca 400 kronor för sitt senaste besök för något halvår sen, så jag kunde inte ana att mitt besök hos folktandvården skulle kosta så mycket mer.
Mattias alla-hjärtans-dags present får visst bli mitt tandläkarbesök...

Men, det bästa av allt ändå: mina tänder är näst-intill perfekta.

Uppdatering av livet.

Snacka om att ligga på latsidan! Jag har inte bloggat på över två månader...

Här har det hänt mycket i alla fall. Börjat skolan igen. Gymnasiet till och med. Läser Kemi A på Komvux, behöver visst det för att söka in på konservatorieprogrammet  på Göteborgs universitet till hösten. Tänk om jag bara vetat det redan på gymnasiet, då hade jag läst kemi A, och varit klar med utbildningen till sommaren. Men neeej, Lena skulle vela, göra ingenting ett tag. Men det är de valen jag gjort, nu måste jag göra det bästa av det.

Jobbar lite grann nu med, några timmar i veckan, som personlig assistent. Skall inte säga mer om det här. Alls.Här hemma händer det saker med. Det senaste fick vår lägenhet att se ut som en krigszon.
Vi har en liten klädkammare som jag väldigt gärna velat använda som garderob, men utan ordentliga hyllor och hängare mest har sett ut som ett stökigt förråd.
Lycka till att känna sig inspirerad där inne på morgonen. Så det var dags för en helrenovering. Mot IKEA!

Full uppsättning Pax vita garderober, 236cm höga, 100cm breda med en praktisk hörnlösning. Hade mätt rummet noggrannt (trodde jag) så det var väl bara att sätta igång!
Ut med alla kläder, men ser man på, ett element längst in, bakom alla kläder! *svordomar* Happ, bara att sälja bort byrån, då får den inte plats.
Garderoberna fick byggas stående på plats, inte helt lätt, men händig som man är och med en stark Mattias skall det gå bra.  Sedan *ännu mer svordomar* lampan är i vägen! Måste flytta ut den en bit i rummet. Ringa mamma (min räddande ängel) be henne komma hit med en detour till IKEA för att köpa en ny lampa, hon kom redan nästa dag. Hade såklart inget av vad vi behövde, snabbt till Clas Ohlson för kablar och sånt. Betongtak, mammas borrmaskin bet inte, så till Mattias jobb för att låna slagborr. Så, kan något mer gå fel? Jaadå. Och allt detta när Mattias är sjuk med influensan. Så mycket hjälp därifrån vägrade jag och mamma ta emot. Tur att man har mamma. Men slutresultatet blev bra trots allt. Så nu har jag denna veckan roat mig med att städa. Varje dag. Det är otroligt vad mycket grejor man kan få plats md i ett sånt litet rum.Såhär såg det i ut i sovrummet när vi tömt klädkammaren. Men så måste man sova också, så alla kläder hamnade runt om i hela lägenheten i två veckor. Kan ni se Zorro? Han var så nöjd så, han älskar att sova i berg av kläder.Ja, som sagt, jag är nöjd med slutresultatet:Allt som är kvar att göra nu är att sätta upp en hylla där alla krämer som ligger i trådbacken där på bilden skall stå.

Nästa projekt? Tjäna pengar så vi har råd med fler projekt :)

RSS 2.0